OD KLAPSKE PJESME DO VIVALDIJA Na Stradunu obilježen Svjetski dan glazbe (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grgo Jelavic/PIXSELL
Povodom Svjetskog dana glazbe koji se obilježio u nedjelju, u Dubrovniku na različitim lokacijama održalo se niz bogatih glazbenih događanja.

Posljednja glazbena poslastica u organizaciji Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika, povodom Svjetskog dana glazbe, održala se  ispred crkve sv.Vlaha, gdje su snage udružile ustanove u kulturi Grada Dubrovnika Folklorni ansambl Linđo i Dubrovački simfonijski orkestar. 

Folklorni ansambl Linđo nastupio je sa svojim tamburaškim orkestrom pod vodstvom voditelja orkestra Enesa Omerčahića, a zapjevala je i mješovita i muška klapa (a capella i uz instrumentalnu pratnju) pod vodstvom voditelja zbora Vedrana Ivankovića.

Dubrovački simfonijski orkestar nastupio je sa svojim gudačkim sastavom pod vodstvom violinistice Mirabai Weismehl Rosenfeld, a izveli su djela Vivaldija, Boccherinija i Brittena, ali i nekoliko svima dobro poznatih brojeva iz popularnog repertoara. Ispred orkestra nastupili su i Brass kvartet DSO-a u sastavu Damir Butigan, Toni Kusar, Martin Hrćan i Džemal Cakić te udaraljkašica Karmen Pervitić.

Popularni Članci