FRANKOVIĆ NAJAVIO POJAČANJE 'Hrnića ćemo sigurno angažirati, pa vidite kako je svoju firmu stvorio iz ničega'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
"Goran Hrnić nije u sudskom sporu s Gradom Dubrovnikom i njega ćemo sigurno angažirati", rekao je na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Mato Franković. 

Na konferenciji za novinare bilo je više riječi o naplati dugovanja autobusera prema Gradu, o čemu možete više pročitati OVDJE.

Što se tiče Hrnića, Franković je kazao kako je je sudski proces Gullivera i Grada Dubrovnika završio te kako niti Hrnić više nije glavna osoba u ovoj firmi.

- Mislim da on dobro zna raditi svoj posao. Vidjet ćemo na koji način i kako, ali sigurno ćemo ga angažirati. Njegovo znanje i iskustvo će nam pomoći u uspostavljanju prometovanja shuttle autobusa. Bit će angažiran. O njemu govori i kako je svoju tvrtku podigao iz ničega. - objasnio je Franković. 

Više je kazao o novom režimu.

- Naplate na Pilama više neće biti već ćete morati plaćati unaprijed. Kad prođete Ilijinu glavicu gdje će sredinom travnja proraditi sustav kamera i evidentirati imate li plaćeno zaustavljanje na Pilama, a ako nemate onda će vas teretiti s 12 tisuća kuna ako ste vlasnik autobusa. Prije se naplaćivalo od agencija, a sad će od vlasnika koji će morati raditi izmjene računa. Mi ćemo znati koji dan kad tko dolazi i znat ćemo kako uvesti red na Pilama. - rekao je.

- Vinjete će biti online i gosti će znati kako normalno doći, omogućili smo da se upišu i zabilježe. -  dodao je.

- Sustav javnog prometa veoma je važan. Sve više ćemo se oslanjati na Libertas. Nakon uspostave "park and ride" sustava na Pobrežju zabranit ćemo u potpunosti dolazak autobusa na Pile, a gosti će se ukrcavati u javni prijevoz. Pile će biti zona  isključivo za javni gradski prijevoz i to je budućnost Grada Dubrovnika. Ne možemo primiti dnevno 300 autobusa u srcu sezone. - zaključio je Franković. 

V.Salvia/A.Čakić

Popularni Članci