GOLF DVICA TO NIJE USPJELA SPRIJEČITI! Kuća koju je kupila Slavica Ecclestone u Zatonu će se legalizirati

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: DD
Okončani su svi građevinski radovi na uređenju nogostupa koji se nalazi s lijeve i desne strane od pristupnog puta što je bio preduvjet za legalizaciju kuće koju je u Zatonu kupila Slavica Ecclestone, bivša supruga prvog čovjeka Formule 1 Berniea Ecclestonea. Radove je izvodila tvrtka Župa dom d.o.o. iz Mlina čiji je vlasnik Cvijeto Cvjetković. 

Kao što je Dubrovački dnevnik već pisao, na putu k' izvršenju ovog plana stajala je tek jedna Golf dvica čiji je vlasnik akademski slikar Slobodan Braco Dimitrijević zbog čega nije bilo moguće dovršiti nogostup do kraja. Međutim, rješenje je ipak iznađeno.

Tako će Hrvatske ceste podnijeti zahtjev za rješenje Dimitrijevićevog kolnog prilaza o njegovom vlastitom trošku obzirom kako spomenuti nema riješen kolni prilaz. Inače, nedovršeni dio nogostupa iznosi šest metara te 20-ak kvadrata koji je takav ostao zbog spomenutog Golfa koji navodno nije korišten gotovo 20 godina te čija registracijska oznaka ne vrijedi.

Na taj način će se objekt legalizirati, a Zaton dobiti novi nogostup s arlama.

'Za  stambeni objekt katnosti  Po+P+1  (podrum,prizemlje i kat) i pomoćni objekt katnosti P (prizemlje) ishodio je građevinsku dozvolu Mato Kusalo dana 08.prosinca 1998. godine. Objekti su nezakonito rekonstruirani pa je Mato Kusalo pravodobno podnio zahtjev za legalizaciju te nezakonite rekonstrukcije na oba objekta. Postupak je u tijeku i još nije okončan. U postupak su uključene Hrvatske ceste koje su uvjetovale potvrđivanje snimaka izvedenog stanja gradnjom kolnog prilaza jer postojeći nije izveden sukladno važećim pravilnicima i normama Zakona o cestama, Zakona o sigurnosti prometa na cestama i pravilnicima donesenim na temelju zakona,' odgovoreno je iz Grada Dubrovnika na novinarski upit Dubrovačkog dnevnika.

Inače, radovi su dovršeni 17 dana prije planiranog roka.

'Ljudska zloća, bahatost i tvrdoglavost nikoga nisu usrećile, a ako i jesu onda vrlo, vrlo kratko,' prokomentirao je Cvijeto Cvjetković, a do izjave Braca Dimitrijevića nismo uspjeli doći jer je u telefonskom razgovoru za Dubrovački dnevnik odbio komentirati navedenu temu. Iz kojih razloga nije htio pomaknuti svoj automobil kako bi se dovršio nogostup, čime bi i njegov prilaz bio riješen i to bez njegovih ulaganja, Zaton dobio uređeni nogostup, a još jedan objekt bio legaliziran nije poznato. 

Više o samom događaju možete pročitati OVDJE.

Popularni Članci