NOVO SVJETLO NA GRADNJU OBITELJI SRŠEN 'U novom postupku dozvolu treba ukinuti i staviti van snage'

Autor: Vedran Salvia Autori fotografija: Portal Oko
Odvjetnica Viktorija Knežević kazala je za Dubrovački dnevnik kako sudeći prema odgovoru Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja obitelj Sršen ne može graditi na Babinom kuku.

Knežević je pravna zastupnica Lovra Banovića, koji je u sporu s obitelji Sršen. Podsjetimo, obitelj Sršen na Babinom kuku gradi zgradu kod tvrđave, a pristupni put, koji je izvor spora, do njihove zemlje vodi preko privatnog posjeda Lovra Banovića. 

- Početkom ovog mjeseca smo dobili vrlo važno pismeno mišljenje iz Ministarstva graditeljstva koje ukratko kaže da prijava gradnje koja je izvršena samo formalno, a iza nje ne stoje pravi podaci o početku gradnje - nije valjana. -  rekla je za Dubrovački dnevnik Viktorija Knežević.

- Dakle, da bi sačuvali važenje dozvole nije dovoljno u roku od tri godine od njezinog izdavanja, dostaviti gradskom uredu formular na kojem piše, kao u smislu, "znate mi smo počeli gradnju" i navesti osobe koje nemaju veze s tim kao izvođače, odnosno nadzor. - rekla je Knežević.

- Upravo to se dogodilo sa projektom ceste na Babinom kuku koja ide preko nekretnine mog klijenta, Grad Dubrovnik je ishodio dozvolu još 2015. godine. i onda je kao što nam je sam gradonačelnik to priznao podnesena prijava početka radova koja sadrži neistinite podatke. Radovi zapravo nikada nisu započeti jer da bi radovi započeli zakonito, Grad mora prvo izvlastit nekretninu, pa raspisati javni natječaj, pa sklopiti ugovor baš za izvođenje tih radova, iskolčiti nekretninu, otvoriti građevinski dnevnik i slično.  - napomenula je. 

Ističe kako to "znači da prema tumačenju Ministarstva možemo zaključiti da dozvola koja se tiče ceste na Babinom Kuku više nije važeća". 

- Ako nije važeća dozvola za cestu, to baca sasvim novo svjetlo na dozvolu obitelji Sršen koja bi, smatramo, u obnovi postupka trebala biti ukinuta i stavljena izvan snage jer su se pronašle nove činjenice odnosno novi dokazi, koji bi da su bili poznati u ono vrijeme doveli do sasvim drugačije odluke o njihovoj dozvoli, odnosno ne bi bila niti izdana. - zaključila je Knežević.

Popularni Članci