PRIPREME ZA PROSVJED Ispred Sponze stigao i poznati hrvatski znanstvenik! (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: MM
Danas se u Dubrovniku u 18:00 sati održava prosvjed podrške cjelovitoj kurikularnoj reformi, a jednake akcije organiziraju se diljem Hrvatske.

Radi kiše pozornica je postavljena ispod Sponze, a zasad je više turista nego prosvjednika. Na prosvjed je stigao i Igor Štagljar, poznati hrvatski znanstvenik i izumitelj te jedan od vodećih molekularnih biologa u svijetu. Na prosvjed je jer smatra da na novoj reformi počiva budućnost Hrvatske.

'Ovdje sam došao svojom voljom, nisam dio nijedne stranke. Zaustavljanje ovakve reforme je pogubno za Hrvatsku. Ako manipulirate znanjem, manipulirat ćete sa svim dobrim. Hrvatska mora ići naprijed', poručio je Štagljar u javljanju za 'Hrvatsku danas'.

Ispred Sponze su se okupile i članice Udruge Roda koje pružaju potpunu podršku ovoj reforme te smatraju da je reforma pitanje najboljeg interesa za djecu ali i naše društvo.

Cilj kurikularne reforme je uspostavljanje usklađenog i učinkovitog sustava odgoja i obrazovanja kroz cjelovite sadržajne i strukturne promjene, kako bi se učenicima osiguralo korisnije i smislenije obrazovanje, usklađeno njihovoj razvojnoj dobi i interesima te bliže svakodnevnom životu, obrazovanje koje će ih osposobiti za suvremeni život, svijet rada i nastavak obrazovanja.

Roditeljima omogućilo veću uključenost u obrazovanje djece i život škole, jasno iskazana očekivanja, objektivnije ocjenjivanje i vrednovanje, smislenije i češće povratne informacije o postignućima njihove djece.

Učiteljima, nastavnicima i ostalim djelatnicima odgojno-obrazovnih ustanova osiguralo osnaživanje uloge i jačanje profesionalnosti, veću autonomiju u radu, kreativniji rad, smanjenje administrativnih obveza, motiviranije učenike i smanjivanje vanjskih pritisaka.

Popularni Članci