BOLJI UVJETI ZA DJECU U 'IZVIĐAČU' Završeni radovi na energetskoj obnovi vrtića starog skoro 60 godina

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: A.Č.
Uz pomoć EU sredstava Grad Dubrovnik je obnovio još jedan u nizu vrtića. Radovi su završeni u ugovorenom roku, a projektom je znatno povećana energetska učinkovitost zgrade gradskog vrtića te su umanjeni za 62 posto budući izdaci za utrošak energije. 

Ukupna vrijednost ove investicije iznosi 3.834.229,13 kuna s PDV-om, a Grad Dubrovnik je iz EU fondova osigurao bespovratno 2.107.155 kuna i to 1.040.665,61 kuna od Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja RH i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te još 1.066.489,80 kuna Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

- Kontinuirano nastavljamo ulaganje u naše ustanove, predškolskog i osnovnoškolskog karaktera. Isplati se koristiti EU sredstva jer se radi o značajnim novcima. Hvala ravnateljici jer je s odgajateljicama omogućila rad vrtića tijekom izvođenja radova. Dječica su se vratila u zgradu i vrtići uredno funkcionira - kazao je gradonačelnik Franković dodavši kako je u ovoj godini obnovljen i vrtić Ciciban. Gradonačelnik je istaknuo kako se podiže razina kvalitete pruženih usluga u našim predškolskim ustanovama.

Ravnateljica Dječjih vrtića Dubrovnik Boja Milan Mustać zahvalila se svima koji su dali svoj doprinos u obnovi vrtića.

- Moram vam iskreno reći da nam je jedno vrijeme bilo teško kad smo se morali preseliti, ali sretno smo se vratili. Ovaj dječji vrtić započeo je s radom 1961. godine što znači da ima 58 godina, a nadograđen je 1968. i evo 2019. godine energetski obnovljen. Izviđač ima sedam skupina, 130 djece, 14 odgajatelja i četiri pomoćne radnice. Sada je namjenski uređen da ima sve potrebno da našoj djeci bude mjesto za radost i igru - naglasila je ravnateljica Milan Mustać te najavila obnovu krova starog dijela i terase vrtića.

Radovi na zgradi vrtića obuhvatili su zamjenu vanjske stolarije na novoj i staroj zgradi vrtića, te dodatno toplinsko izoliranje vanjskih zidova i stropa nove zgrade vrtića. Krovište iznad negrijanog tavanskog prostora i pročelje starog dijela zgrade su sanirani. Postojeći toplovodni sustav grijanja zamijenjen je elektro kotlovima, te je ugrađen novi sustav za grijanje i hlađenje pomoću dizalica topline, što će rezultirati smanjenom potrošnjom energije i smanjenom emisijom ugljikovog dioksida.

A. Čakić

Popularni Članci