Evo što turisti misle o slavnoj Jadranskoj magistrali, najopasnijoj cesti u Europi

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: IB
Hrvatski Route 66

Jadransku magistralu, posebno napučene dionice poput one od Splita i Omiša, Hrvati, ako ikako mogu, izbjegavaju zbog gužvi, ali i mogućeg izlijetanja osoba na cestu. Jadranska magistrala je prije nekoliko godina izabrana za jednu od najopasnijih cesta na svijetu i najopasniju u Europi upravo zato što prolazi kroz gusto naseljena mjesta, ali i zbog dotrajalog asfalta.

Bez obzira na sve njene manje, turisti s Trip Advisora je obožavaju, i čak je uspoređuju sa slavnom američkom Route 66. Kažu da prolazi kroz prekrasne krajolike, a čak se ne žale ni na kvalitetu ceste.

Neki idu toliko daleko da govore kako je Jadranska magistrala najbolja cesta na kojoj su se ikad vozili. Jedan gost na Trip Advisoru piše kako se je vozio po norveškim fjordovima, škotskim brdima, obalom Amalfi u Italiji, alspkim prijevojima, engleskim obalnim cestama, i da hrvatska magistrala itekako konkurira tim krajolicima.

Dio turista upozorava druge posjetitelje da lokalci znaju često voziti brže od dopuštene brzine. Također, govore kako ni policije nema previše.

Popularni Članci